SuikervrijkookboekEr is een geweldig kookboek verschenen! 100% suikervrij Basiskookboek heet het. Het is, naar mijn idee, hét boek als je voor het hele gezin lekkere, gezonde, suikervrije en veelal ook glutenvrije gerechten op tafel wilt zetten. Ik ben fan. Niet alleen vanwege de vele recepten die je maakt met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Wat ik zo fijn vind aan dit boek, is alle achtergrondinformatie.

Als je net zoals ik, nogal nieuwsgierig van aard bent en dus ook de ‘hoe’s’ en de ‘waaroms’ wilt weten, dan is dit boek absoluut een aanrader. Ik bedoel, de recepten beginnen ‘pas’ op bladzijde 80. Daarvoor lees je alles over de ‘Sugarchallenge’; het managen van je bloedsuikerspiegel.

Recepten
100% suikervrij Basiskookboek is het antwoord van Carola van Bemmelen op de vele vragen die zij na het verschijnen van haar eerste boek ‘100% suikervrij in 30 dagen’ kreeg. Een suikervrij kookboek voor de gewone mens met betaalbare recepten. Ontbijt, lunch, brood, salades, dressings, soepen, sauzen, diner, desserts, snacks en zelfs ‘feestrecepten’ staan in het boek. Zoals het basisrecept voor een suikervrije taart.

Support
Stel, je hebt na het lezen van alle lekkere recepten toch een onweerstaanbare behoefte in suiker. Wat je dan doet, is doorbladeren naar bijlage 6. Daar vind je namelijk een vier-bladzijden-lange-opsomming over de gezondheidsrico’s van suiker. Ik vermoed dat je na het lezen van de risico’s ineens niet meer zo’n behoefte hebt aan die reep melkchocolade/appeltaart/glas cola/…

Dus…

Informatie, recepten, support en opsomming van interessante website voor nog veel meer inspiratie.
Het 100% suikervrij Basiskookboek is een 100% musthave als jij wilt alles wilt weten over een suikervrije levensstijl!