Schoolbekers, ze zorgen vaak voor de nodige frustraties: óf de beker lekt óf kindlief krijgt de dop er niet vanaf. Maar er is nog iets. Iets veel belangrijkers: de schadelijke stoffen. Geef jij jouw schatje een plastic schoolbeker mee? Vaak bevatten deze bekers BPA, een chemische stof die gebruikt wordt om plastic te produceren. Het komt voor in hard plastic en in blikjes. BPA verstoort de hormonale huishouding,  leidt tot ophopingen van vet in het lichaam, wordt in verband gebracht met diabetes en kan een negatief effect hebben op de vruchtbaarheid. Dat geef je je kind mee naar school! Daarom testte Voor Mama’s andere bekers die wél veilig, lekvrij en verantwoord zijn! Dit zijn ze…

Drinken school

Naast de juiste beker, ben je waarschijnlijk ook op zoek naar inspiratie voor de inhoud. Waar vul jij schoolbekers mee? Check voor inspiratie het blog 7 x gezond drinken. En dan nu, de bekers…

 

Klean Kanteen RVS

Via Greenjump ontdekte ik de Klean Kanteen bekers. De bekers zijn gemaakt van 18/8 food-grade roestvrijstaal (een van de veiligste materialen om eten en drinken in te bewaren), bevatten geen giftige stoffen, zijn vrij van BPA, nemen geen geurtjes op en, niet geheel onbelangrijk, ze zijn lekker licht. Ook als je helemaal vult, draagt kindlief de beker met gemak. En met trots. Sofie is zo blij met haar roze beker met handige sportdop. Het liefst gebruikt ze hem elk moment van de dag! Goed om te weten: de sportdop heeft geen honderd procent ‘lekvrij’ garantie. Wil je een lekvrije schoolbeker, dan kun je er een aparte dop bij kopen. Persoonlijk vind ik de sportdop gewoon lekker praktisch voor Sofie. Het is fijn dat Greenjump beide varianten en de optie van de extra dop aanbiedt. Kun jij kiezen wat voor jou kleine schat het meest prettig is.

Blafre RVS drinkfles

Ken je Love, Peace & Joy? Een gewéldige webshop met een lekker hip assortiment dat veelal ecologisch en biologisch is. Een van die groene merken is het Noorse Blafre. Blafre heeft de doelstelling zo puur mogelijk te produceren en maakt onder meer drinkflessen van roestvrijstaal. Ook deze beker bevat geen schadelijke stoffen en is zeer hygiënisch. Deze beker is door de handige schroefdop lekvrij. Zoonlief Sepp testte deze beker, hij is er dol op. Met zijn drie jaar, kan hij zelf al goed overweg met de schroefdrop (trotse mama hier) en ook het drinken gaat keurig! Ik kan je echt aanraden iets te bestellen bij Love, Peace & Joy. Niet alleen vanwege het fijne assortiment, ook vanwege levering. Je bestelling wordt met zoveel aandacht verwerkt en ingepakt: je ontvangt echt een cadeautje. Zo leuk. Nu al naar uitkijken dus!

Opmerking: beide bekers zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Vaak is even afspoelen al genoeg. Wil je lang plezier van de bekers hebben? Was ze dan even met de hand af. Kunnen ze volgend schooljaar ook weer mee ;)!