Zondag start de Wereld Borstvoedingsweek, een week die helemaal in het teken staat van… juist, borstvoeding. Als kick-off van dit initiatief wordt vandaag het Borstvoedingscongres gehouden. Geef jij borstvoeding en ben je nieuwsgierig welke evenementen er tijdens de borstvoedingsweek zijn? Lees snel verder. Vandaag, de 25ste, delen gerenommeerde sprekers uit het binnen- en buitenland hun kennis over borstvoeding tijdens het Borstvoedingscongres. Op de site Borstvoeding.nl staat het volgende over dit congres: ‘Hét borstvoedingcongres 2014 benadrukt de onvervangbare waarde van borstvoeding voor het kind en de ouders. Zorgverleners spelen een belangrijke rol in de begeleiding van borstvoeding en zij dragen eraan bij dat steeds meer kinderen moedermelk krijgen. Kennis van zaken is daarbij onmisbaar. Tijdens het congres komen uiteenlopende aspecten van borstvoeding aan bod, waarmee we u opnieuw willen voorzien van actuele borstvoedingsinformatie’.

Week 40

Dit congres is met name bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de (kraam)zorg. Maar… ook voor jou als voedende vrouw wordt in week 40 (hoeveel weken ben je gemiddeld zwanger, juist daarom week veertig) tussen 27 september en 5 oktober veel leuks georganiseerd. Wat, dat verschilt lokaal. Mijn oog viel onlangs op een heel leuke flyer voor een verwenochtend voor voedende moeders!

Gratis ontbijt

Woensdag 1 oktober tussen 9.00 uur en 11.30 uur kun je je helemaal in de watten laten leggen in het gemeentehuis van Heemskerk. Er is een masseuse, een lactatiekundige, een manicure, een fotograaf, een diëtiste en je kunt meedoen met een yoga-les en informatie krijgen over het dragen van je kindje. Oh, extra leuk… Kom op tijd, dan krijg je zelfs een gratis ontbijt!

Meer info? Check de flyer!