Vrijdag is het carrot cake dag! Het moment om mijn recept voor een glutenvrije carrot cake met je te delen. Hij is om te smullen, kidsproof, zo klaar en de plakjes kun je perfect invriezen. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje op voorraad. 

Wortelcake

Een wortelcake kan eigenlijk altijd. Een plakje als tussendoortje voor school of op je werk, maar ook zeker ’s avonds bij een kopje thee. En nu komt het leukste. Deze carrot cake is perfect als ontbijt. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.

Carrot cake

Denk je bij een carrot cake aan een worteltaart? Dit recept is echt voor een cake. Deze carrot cake maken is daardoor een absolute tijdwinner. Je maakt hem namelijk in een handomdraai en als je cake eenmaal is afgekoeld kun je de plakjes cake apart invriezen. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje op voorraad of dus een lekker en snel ontbijt. Of allebei 🙂

Recept carrot cake

 

Een heerlijk, gezond en snel tussendoortje is deze gezonde cake. Door de kaneel en speculaaskruiden past dit gezonde tussendoortje perfect in deze winterse maanden. En, niet geheel onbelangrijk voor ons drukke ouders, binnen 10 minuten staat de cake in de oven.

Ingrediënten

150 gram boekweitmeel
2 el honing
2 el gesmolten kokosolie
3 eieren
3 tl koekkruiden
3 tl kaneel
120 gram geraspte wortels
1 el wijnsteenbakpoeder

Worteltjescake maken

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  2. Meng alle ingrediënten goed met elkaar in een kom
  3. Bekleed een cakeblik met bakpapier
  4. Doe het mengsel in het cakeblik en zet het in de oven
  5. Bak af in 35 minuten

WortelcakeTip: Snijd de afgekoelde worteltjescake in plakken en doe elk plakje afzonderlijk in een boterhamzakje. Vries alle plakjes in. Zo tover je ’s morgens binnen 2 seconden een gezond 10 uurtje uit de vriezer.

Heb je wortels en tijd over? Maak dan ook zeker deze wortelkoekjes. Nóg zo’n gezond tussendoortje. En ideaal om op voorraad in je vriezer te hebben. Het geheim van drukke en gezonde mama’s :).