Vandaag is een droom van mij in vervulling gegaan. Ik heb de koeien na een lange winter in de stal, naar buiten zien gaan! Het was nog leuker dan ik hoopte! 

Vandaag, op de eerste officiële lentedag, vierde Campina de opening van het boerenseizoen. Voor de koeien van boer René Ebbelaar uit Westzaan een extra feestelijke dag: de dames mochten na de winterperiode terug het weiland in. Tv-presentatrice Lieke van Lexmond, bekend van onder meer ‘Everybody Dance Now’, opende de staldeuren, waarna de koeien hun traditionele ‘vreugdedans’ uitvoerden in het verse gras. Leuk dat het was!

Boerderijdagen
Niet alleen voor mij. Sofie en Sepp genoten ook volop. Zij zijn gelukkig bekend met de boerderij, veel kinderen zijn dat niet en denken dat melk uit de supermarkt komt. Daar wil Campina wat aan doen. Daarom konden duizenden basisschoolkinderen via een live verbinding op de digiborden in de klaslokalen zien hoe de koeien van René Ebbelaar de wei in dansten. Er is een speciaal lesprogramma ontwikkeld om kinderen in heel Nederland op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven en te laten zien waar onze melk vandaan komt. Wil jij met jouw schatjes het leven op de boerderij ontdekken? Op 30 mei en 9 juni openen in totaal 75 boeren hun staldeuren tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Kom je ook?