Heerlijk vind ik het, hardlopen. Na een lange dag werken, lekker mijn hoofd leeg lopen. Of op mijn eerste vrije dag, na mijn werkweek. Verstand op nul en genieten van de omgeving, de frisse lucht, de ochtenddauw of buffelen tijdens een coopertest. Love it! Ook nu, in december. En daarom ben ik zó happy met het initiatief van Francien van  Girls love 2 run: #DOcember.

70 kilometer 

Francien daagt je namelijk uit om deze maand je feestjurk zo nu en dan te verruilen voor je hardloopoutfit, zodat je naast de feestelijke borrels en etentjes BLIJFT sporten. Zeventig kilometer in een maand. Dat is het. Dus 70 kilometer in 1 maand. That’s it!

Als je net als ik ‘maar’ twee keer per week loopt (het liefst ga ik vaker, maar hé al die ballen in de lucht: gezin, werk, social life, sport), red je het met gemak. In die twee keer loop ik zeker 20 kilometer. En december telt bijna 5 weken. Die 70 kilometer moet lukken. Dus ik doe mee!

Stok achter de deur

Dat klinkt allemaal heel positief. Toch voelt #DOcember als een stok achter de deur. Mijn wekelijkse hardlooptraining ga ook ik deze maand niet altijd halen, door alle feestjes en borrels. #DOcember motiveert mij om te blijven lopen. Als is het maar vijf kilometer. Elke kilometer telt.

Countdown naar de zeventig. Mijn teller staat nu op 40!

Doe je ook mee? Aanmelden kan via Girls love 2 run.