Een dag zonder telefoon, na een giga drukke week waarin ik meer tijd aan beeldschermen dan aan mijn gezin besteedde ben ik toe aan een beeldschermloze dag. Nadat ik een dag vol gas heb gewerkt aan een deadline, neem ik het mij voor. Morgen raak ik mijn telefoon niet aan. Wat er dan gebeurt, is bizar.

Voornemen: 1 dag zonder telefoon

’s Avonds zit voor het eerst sinds weken weer eens op de bank en droom ik weg bij 3 op Reis. Terwijl ik zie Chris in Lada door Georgië rijdt, flitsen de gedachten door mijn hoofd. Morgen zonder telefoon. Misschien zelfs zonder beeldscherm. Het lijkt mij heerlijk. Even weg van de schermen en landen in het dagelijks leven. Waarin huiselijkheid de boventoon voert. Al denkend poppen de creatieve gedachtespinsels in mijn op. En dat houdt aan.

Beeldschermen

Want als Chris zijn Lada heeft geparkeerd en afzwaait en wij naar bed gaan, blijven de spinsels komen. Het intro voor dit blog heb ik mijn hoofd al 30 keer geschreven. Oh en als ik morgen toch een dagje vrij neem, dan kan ik eindelijk even de tandarts bellen. En de meditatieapp van Michael Pilarzyck aanzetten. En even een rondje surfen voor leuke freelance klussen voor volgend jaar. Oh, en de verjaardagscadeaus voor manlief regelen. En een verlanglijstje voor kerst maken. Maar dat gaat natuurlijk allemaal niet. Want beeldschermen. En zo malen mijn gedachten vrolijk door waardoor het lang duurt voordat ik in slaap val.

Bezinning

De volgende ochtend zet ik een intentie. Om 7.10 uur stap ik uit bed en spreek ik met mezelf af: vandaag geen telefoon. Tot 9.30 uur gaat dat prima. Maar dan besef ik dat het echt heel handig is als ik toch de tandarts bel. Ik spreek met mezelf af dat het mag. De assistente vraagt mij een mail te sturen. Dus zet ik de computer aan, stuur een mail en nu type ik dit blog. Omdat ik vind ik dat het mij rust geeft als ik mijn hoofd leeg schrijf. Dat gaat immers sneller dan pen en papier. Raar eigenlijk, dat de snelheid hierin voor mij een bepalende factor is. De maatschappij is al zo druk. Het leven gaat al zo snel. Hoe fijn is het om te vertragen. Op te slomen. Te cocoonen in deze tijd van het jaar. Een weekend te bezinnen, wetende dat er volgende week een mega drukke week op mij wacht. En de week daarna ook. De afronding van een project gaat altijd gepaard met drukte. In dit geval is de druk nog wat groter omdat de deadline meer dan uitdagend is.

Dag internet!

Nu mijn hoofd leeg is en mijn yogales bijna begint, neem ik mezelf voor: de rest van deze vrijdag ben ik offline. Voor mij geen internet. Ik ben slechts alleen bereikbaar. Gewoon ouderwets via de telefoon. Voor noodgevallen of als een opdrachtgever mij wil bereiken.