verantwoorde snoepjesEen snoepje. Kinderen zijn er vaak dol op. De kleuren, suikers, vorm, verpakking en texturen trekken aan. Hoewel fruit, wortels, tomaatjes, stukjes komkommer en paprika ook heel kleurrijk en de meeste ook zoet zijn, voldoen deze gezonde alternatieven voor een snoepje niet altijd aan de verwachting van je kinderen. Daar sta je dan met je waarden en goede bedoelingen.

Gezond snoepen

Het is niet zo dat Sofie en Sepp geen snoep mogen. Integendeel. Als zij gezond eten, vind ik dat er ruimte is voor zoet. Wat voor zoet? Dat verschilt. Soms is het één van mijn zoete maar gezonde baksels, soms is het gedroogd fruit en soms is het een snoepje. Het liefst houd ik het zo gezond mogelijk.

Alternatieve snoepjes

Food2smileFood2Smile speelt daar heel fijn op in. Want nu zijn er de verantwoorde snoepjes van Food2Smile. Inderdaad, snoepjes waar je blij van wordt. Niet alleen je kinderen. Ook jij.

Smarties zonder suiker

Sofie en Sepp werden heel blij van het zakje snoep. De gekleurde pastilles deden hun denken aan smarties. ‘Wanneer mogen we ze?’, vroeg Sofie. ‘Als de vitaminepillen op zijn, kunnen we deze wel nemen’, stelde Sepp slim voor. Zaterdag was het zover: het zakje ging open en allebei genoten ze van een handje chocosmiles van Food2Smile. Het handje was snel leeg. ‘Lekker’, is de conclusie van Sofie en Sepp.

Geen toegevoegde suikers

Een aantal kenmerken van de chocosmiles:

  • Geen toegevoegde suikers
  • Alleen natuurlijke kleurstoffen
  • Glutenvrij
  • Gelatinevrij

Zoetstoffen

ingredienten chocosmilesToch bevatten de snoepjes (logischerwijs) allerlei zoetstoffen. Dus een mega gezonde oplossing, zijn de snoepjes niet. Maar dat is naar mijn mening, geen enkel bewerkt producten. En als je dan toch een snoepje wilt geven, zijn deze snoepjes wel een  alternatief voor de reguliere suikerbommen.

Wil je ze kopen? Je vindt de producten van Food2Smile in schoolkantines, sportkantines, pretparken en andere plekken waar veel kinderen en jongeren komen.