Albert Heijn komt met een gezond alternatief op de traditionele pindakaas. Namelijk pindakaas voor 100% gemaakt van… juist: pinda’s. En die is echt heel lekker! 

Rijstwafel met…

Pindakaas stond al een lange tijd niet meer in ons keukenkastje. Tahin nam het plekje van de pindakaas in. Hoewel Sepp hier graag van smult, haalt Sofie haar neus voor deze gezonde pindakaas op. Tahin op een rijstwafel is volgens Sofie écht niet lekker. Om wat variatie in haar rijstwafel-honing, rijstwafel-geraspte kaas, rijstwafel-komkommer en rijstwafel-jam ritueel te brengen, heb ik de gezonde pindakaas van Albert Heijn gekocht.

100% Pindakaas

De 100% pindakaas van Albert Heijn is voor 100% van pinda’s gemaakt. Hierdoor is deze gezonde pindakaas wat dunner en minder plakkerig. Net als bij tahin kan er na een poosje een laagje olie op de pindakaas ontstaan. Dit is niet gek, maar juist een natuurlijk reactie. Oplossing: je mes pakken en de pindakaas even goed doorroeren.

Vaste plek op keukentafel

Sinds ik deze gezonde pindakaas heb ontdekt, wordt er over de traditionele pindakaas geen wordt meer gerept door mijn kleine schatjes. Dit succesnummer heeft een vaste plek tijdens de lunch (en soms bij het ontbijt) op de keukentafel gekregen. Lekker op een rijstwafel of op een sneetje speltbrood met roomboter. mmmm. Dat vindt mama ook heel erg lekker.

Gezonde pindakaas

Zin in wat variatie of is je eerste pot 100% pindakaas leeg? Er is ook een gezonde pindakaas met stukjes. Lekker als je zin hebt in een stevigere bite.