groenten verstoppenHouden je kinderen niet van groenten, maar wil je dat ze gezond eten en genoeg groenten binnenkrijgen? Ik geef je 4 creatieve manieren om groenten te verstoppen. Gezond én lekker voor kinderen. Nieuwsgierig? Check de 4 recepten met verborgen groenten.

Pizza met verborgen groenten

Houden je kinderen ook zo van pizza? Vaak kun je op een pizza al best wat groenten kwijt. Het geheim zit in de bodem. Want ook die kun je van groenten maken. Zo krijgen je kinderen nog meer gezonde vezels, vitamines en mineralen binnen!

Bloemkoolbodem

Hoogstwaarschijnlijk ken je de pizzabodem van bloemkool wel. Maar ook een pizzabodem van bijvoorbeeld zoete aardappels is gemakkelijk te maken. Nu hoor ik je denken: zoete aardappel is toch geen groente? Toch wel, in tegenstelling tot zijn neefje de gewone witte aardappel.

Groente pizza maken

Rasp voor één pizza een zoete aardappel fijn, vermeng met een ei en 100 gram havermout en je gezonde deeg is klaar. Bak de bodem 20 minuten op 220 graden, bestrijk hem met tomatensaus en laat je kinderen zelf hun pizza versieren.

Pizza met groentebodem

Een bijkomende voordeel van pizza met groentebodem is dat je minder snelle koolhydraten en meer vezels binnenkrijgt, wat goed is voor je gewicht. Lees in dit artikel meer over afvallen met een koolhydraatarm dieet.

Groenten verstoppen in tonijnsalade

Groenten toevoegen aan tonijnsalade is een gemakkelijke manier om je kinderen meer groenten te laten eten. Veel kinderen zijn gek op vis en vlees, dus maak daar slim gebruik van. Tonijn heeft een heel uitgesproken smaak, dus de groenten vallen niet op.

Kindergroenten in salade

Maak tonijnsalade dus niet alleen door tonijn met mayonaise te vermengen, maar voeg er iedere soort fijngesneden groente aan toe voor een hogere voedingswaarde. Tomaat, wortel, komkommer en spinazie zijn typische kindergroenten en heel geschikt om te verstoppen.

Groenterecept kinderen

Dit is het groenterecept voor kinderen waar je flink wat groenten in kwijt kunt en waar je kleine flink van zal smullen: guacamole! Natuurlijk lekker met wat chipjes, maar ook op rijstwafel of speltbroodje.

Guacamole met extra groenten maken

recept met verborgen groentenHet is vrij gemakkelijk om groenten toe te voegen aan guacamole. Kinderen zijn dol op deze romige avocadopasta van verse avocado, crème fraîche, citroen- of limoensap en zout. Vaak voeg je aan guacamole al stukjes tomaat toe, maar je kunt er ook andere groenten in verstoppen. Zoals stukjes paprika, courgette, wortel of pompoen.

Pas met kruiden en specerijen

Guacamole recepten bevatten vaak knoflook of rode ui, maar dit kan voor kinderen tot 1,5 jaar wat te heftig zijn. Ook met zout en peper moet je uitkijken bij hele jonge kinderen.

Vermeng groenten met gehaktbrood

Groente gehaktballen, misschien ken je ze wel. De meeste kinderen houden van gehakt, dus dat is een ideaal middel om groenten in te verstoppen. Denk naast gehaktballen ook aan gehaktbrood. Gehaktbrood maak je van gehakt en andere ingrediënten, zoals eieren, broodkruimels en tomatensaus. Je bakt het in een broodvorm, vandaar de naam.

Groenten verstoppen in gehaktbrood

Je kunt ongeveer elke soort groente aan gehaktbrood toevoegen, zoals uien, paprika, wortelen en courgette. Je kunt zelfs een vegetarische variant maken met kikkererwten, wortelen, uien en selderij.

Tip voor gezond gehakt

Nog een tip voor gezond gehakt: vraag je slager ter plekke gehakt te draaien van vers vlees van grasgevoerde dieren. Dan is het vrij van ongezonde stoffen, zoals E-nummers.

Wat is jouw favo recept?

Ik hoop dat dit artikel je helpt om je kinderen meer groenten te laten eten. Ik ben heel benieuwd in welke gerechten jij regelmatig een flink portie extra groenten verstopt. Deel hieronder in de reacties je recept met verborgen groenten!