havermout roosterenHavermout als muesli? Ja! Havermout muesli kun je heel eenvoudig gewoon zelf maken. Maak in één keer een flinke pot, zo heb je gelijk een lekkere voorraad. Gezond én efficiënt. Ideaal voor drukke mama’s die hun kinderen een gezond ontbijt willen voorschotelen. Nieuwsgierig? Check het recept voor havermout muesli.

Havermout muesli gezond?

Het grote voordeel van zelf maken, is dat je weet wat erin zit. Koop je muesli in de supermarkt, dan koop je ook veel ongewenste en ongezonde toevoegingen. Suiker en ander onnodige toevoegingen, waar jij en je lichaam niet blij van worden. Dus ook het lijfje van je kids niet. Wil jij een gezonde muesli in je bakje (geiten)yoghurt of Skyr? Deze havermout muesli is jouw ‘new best friend’ in de morgen. En ook die van de kids. De honing en kaneel geven een heerlijk zoete smaak aan de havermout. Gezoet met natuurlijke zoetstoffen dus. Kids blij en jij blij. Want havermout is een bron van koolhydraten en vezels. En dat betekent: energie! Een goed begin van een nieuwe dag :). Lees meer over havermout.

Recept havermout muesli

havermout muesli zelf makenHavermout muesli maken? Dit heb je nodig:

1 Pak havermout
Honing
Kokosolie
Kaneel

Optioneel:
Kokosrasp
Pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten etc.)

 

Havermout muesli maken

1. Verwarm een kleine eetlepel kokosolie in de koekenpan
2. Bedek de bodem met havermout zodra de olie is gesmolten
3. Knijp wat honing over de  havermout (ongeveer 1 eetlepel)
4. Strooi wat kaneel over de havermout
5. Rooster de havermout in de pan en schep de havermout regelmatig om
6. Is de havermout bruin? Doe de havermout in een kom en laat dit afkoelen
7. Herhaal stap 1 tot en met 6 totdat je pak havermout op is
8. Voeg eventueel wat kokosrasp of pittenmix aan de geroosterde havermout toe
8. Doe de afgekoelde havermout in een leuke weckpot en je voorraad havermout muesli is klaar!

Granola met havermout

Naast deze ‘easy-does-it’ havermout muesli, heb ik ook een heel fijn granola recept voor je. Hierin heb ik ook noten en wat gedroogd fruit aan de granola toegevoegd. En het fijnste is… de oven doet het meeste werk. Nieuwsgierig? Hier vind je mijn granola recept.

Havermout recepten

De mogelijkheden met havermout zijn eindeloos. Je kunt havermout roosteren, fijnmalen als basis voor pannenkoekenbeslag, het verwerken in een smoothie, er pap van maken, het gebruiken voor de overnight oats en zo kan ik nog wel even doorgaan. Naast deze het recept voor havermout muesli, deel ik ook graag mijn top 4 havermout recepten met je:

1. Overnight oats
2. ‘Roze’ yoghurt met havermout
3. Appelkruimeltoetje met havermout
4. Havermout muffins