Ik ben zo dol op bakken. Lekker kneden in het deeg, de geur uit de oven die het huis vult en vol nieuwsgierigheid wachten totdat het baksel klaar is. Is het gelukt? Hoe smaakt het? Dit alles doe ik het liefst samen met mijn kleine schatjes. Door mijn voorkeur voor suikervrije, koemelkvrije en glutenvrije voeding, heb ik mijn ‘bakboeken’ naar zolder gebracht en ben ik nu op zoek naar nieuwe recepten. Totdat ‘Gezond bakken’ van Amber Albarda op mijn mat viel. WAUW! Ik heb mijn ‘bakbijbel’ gevonden!

Voedingscoach
Amber Albarda (zelf ook moeder) is voedingscoach en schreef eerder onder meer  ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’ en ‘Gezond genieten’. Twee bestsellers en nu is haar derde kookboek uit: ‘Gezond bakken’. Amber geeft je achtergrondinformatie over de ingrediënten die ze voor haar recepten gebruikt, zoals dadels, kokosolie, cacao, speltmeel en ahornsiroop. Ze leert je hoe je zelf plantaardige melk kunt maken en daarna starten de recepten, ingedeeld op soort. De een nog lekkerder dan de ander. Maar allemaal healthy! Van koek tot taart, van brood tot brownies en van snoep tot recepten voor feestjes.

Inspiratie
Al bladerend door het boek bleef ik mijn schatten ‘lastig vallen’ met: ‘Moet je horen, dit lijkt me zó lekker en leuk om te maken’. Manlief deed gelukkig mee: ‘Lief, wil je ajb die volkoren spelttaart met nectarine een keer maken?’. Uiteraard! ‘Oh, en Miek: die aardbeienscones op bladzijde 90, heb je die al gezien?’

Zin!
Het afgelopen weekend ben ik naar Eko Plaza geweest en heb ik mijn voorraadkast helemaal aangevuld. Ahornsiroop, agavesiroop, chocoladeboter, kokosolie, speltmeel, cacao… Mijn kast is helemaal vol. Maar niet voor lang. Sepp is bijna jarig, een goede reden om helemaal los te gaan in de keuken! #keepyouposted

Kijk hier als je het boek wilt inkijken of bestellen.