Twee weken geleden heb ik bonuspunten gescoord toen ik het appeltaart-ontbijtje uit De Oersponkelijke Keuken maakte. Een heerlijk Paleo ontbijtrecept. ‘Mam, wanneer ga je het appeltaartje weer maken’, vroeg Sofie dit weekend. Vandaag dus! En, heel erg leuk, omdat ik dit succes-recept heel graag met jullie wil delen, heb ik Yvonne (de auteur van De Oersponkelijke Keuken) gevraagd of ik het ontbijtrecept hier mag delen. En dat mag! Vanaf nu, scoor jij ook in het weekend bonuspunten :). Dit moet je doen… 

 

Paleo ontbijtrecept

Voor dit recept heb je per persoon het volgende nodig:

1 Goudreinet of Jonagold appel
1 tl (Ceylon) kaneelpoeder
3 el amandelmeel
1 klontje roomboter

 

Appel-kruimelontbijt maken

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Schil de appel en snijd de appel in stukjes.
3. Vul een ovenvast schaaltje met de appelstukjes en strook de kaneel erover.
4. Bedek de appel met een laagje amandelmeel.
5. Leg tot slot een klontje roomboter op het meel.
6. Zet het schaaltje in de oven en bak af in 45 minuten (daarom is dit ontbijt een echt weekendontbijtje!).
7. Mijn persoonlijke toevoeging: meng wat havermout door het amandelmeel. Hierdoor is het niet meer Oer-proef of Paleo, maar wel nog voedzamer.