In Turkije hadden Sofie en Sepp twee favoriete drankjes: kersensap en ijsthee. Voor mij de uitdaging om hier, eenmaal thuis, een lekkere healthy variant op te maken. En het is gelukt! Lees hier mijn recept voor dit heerlijke drankje waarvan de fles heel snel leeg was :). Ingrediënten:

1/2 liter kokend water
1/2 liter koud water
1 zakje groene thee
150 gram kersen (geprakt of gepureerd)
5 blaadjes munt
1 scheutje ahornsiroop

How to…

Vul een afsluitbare liter fles (ik kocht mijne bij Hema) voor de helft met de halve liter kokend water. Hang het theezakje erin en laat de thee even trekken. Ontpit ondertussen de kersen en prak of pureer deze. Haal het theezakje uit de fles. Voeg de halve liter koud water toe. Voeg ook de stukjes kers, het scheutje ahornsiroop en de muntblaadjes toe. Laat het geheel afkoelen en zet de fles daarna voor minimaal drie uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen. Serveer de ijsthee met ijsklontjes (tip maak iets meer ijsthee en maak hier ijsklontjes van). #Enjoy!