Granola maken, dat doe je heel makkelijk zelf. Groot voordeel: je weet wat erin zit en dus weet je wat je eet. Geen onnodige suikers en rare toevoegingen. Wil jij morgenochtend genieten van een healthy granola ontbijt? Ik leg je uit hoe zelf granola kunt maken. Het is super easy. De oven doet het meeste werk :). 

Granola maken zonder suiker

Deze granola maak je met havermout. Perfect voor een goed begin van de dag. Ik maakte de granola met noten. Heb je liever granola zonder noten, laat ze dan gewoon weg. Begin dan bij stap 2 in het recept.

Voor een flink gevulde grote weckpot heb je het volgende nodig:

350 gram havermout
150 gram gemengde noten (ongezouten en ongebrand)
5 el sesamzaadjes
5 el zonnebloempitten
5 el pompoenpitten
4 el kokosolie
3 el honing
150 gram gedroogde abrikozen in stukjes
5 el rozijnen (cranberries zijn ook een prima optie)
3 el mulberries

 

Zelf granola maken met havermout

1. Hak de noten grof in de keukenmachine.
2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en meng de noten met de havermout, pitten en zaden.
3. Smelt de kokosolie in een pan en voeg hierna de honing toe. Roer goed door, zodat de twee mengen.
4. Giet de olie over het havermoutmengels en meng met je handen goed door.
5. Zet dit in de voorverwarmde oven (180 graden) en bak het mengsel in 35 minuten bruin. Belangrijk: roer regelmatig (om de vijf minuten) door, zodat alle havermout lekker bruin kleurt.
6. Meng de laatste drie ingrediënten en voeg dit aan de muesli toe, zodra het is afgekoeld.
7. Voeg de muesli toe aan jouw bakje (geiten)yoghurt of skyr, gebroken lijnzaad en stukjes appel. Een healthy breakfast for another happy day!

Je kunt deze muesli in een weckpot lang bewaren. Maar ik beloof je, dat gaat niet gebeuren… Elke week sta ik in de keuken om een nieuwe voorraad te maken ;).