Omdat ook wij ’s avond wel eens pannenkoeken eten (in plaats van een bord vol groenten), is een vitamineshot op zijn tijd erg fijn. Daarom maak ik zo nu en dan een groene smoothie. Groene groenten (bomvol calcium, antioxidanten, vezels, mineralen en vitaminen) spelen in dit sapje de hoofdrol. Om hem kidsproof te maken, voeg ik ook wat rood fruit toe. Check hier het recept. 

Nodig per glas:

1 handje spinazieblaadjes
1 eetlepel rood fruit (vers of uit het vriesvak)
1 eetlepel hennepzaad (voor de eiwitten, fijn na het sporten)
1 eetlepel gebroken lijnzaad (optioneel)
1/3 glas water

How to:

1. Mix alle ingrediënten in de blender fijn.
2. Schenk het in een mooi glas.
3. Serveer met een mooi rietje en geniet van deze vitamine shot!

 

De groene smoothie op de foto maakte ik op een zondagochtend (na een twintig procent dagje). Het appeltaartje als ontbijt maakte ik volgens recept uit De Oerspronkelijke Keuken. Een gouden combi. Het taartje was heerlijk en alle glazen (ook die van de kinderen) waren snel leeg!