Of ik een review over de biologische muesli van Lima wil schrijven? Met varianten als ‘Muesli Yoga’ en ‘Muesli Protein’ was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Want wat is er lekkerder dan ontbijten met een biologische muesli die de naam ‘Yoga’ draagt, in een maand die ik in het teken van yoga heb gezet: yovember. Juist!

Gezond ontbijt met muesli

De biologische muesli’s van Lima bevatten geen rozijnen of toegevoegde suikers en zitten vol essentiële mineralen als kalium, ijzer, zink, magnesium, koper en fosfor. Heerlijk dus als je kiest voor een gezond ontbijt met yoghurt.

 

Muesli Yoga – rijk aan vezels

biologische muesli zonder suikerDe havervlokken in de Muesli Yoga zijn rijk aan vezels en verrijkt met vruchten, noten en granen. De muesli is daarnaast op smaak gebracht met een subtiele mix van Ayurvedische kruiden. Muesli Yoga is een bron van eiwitten, kalium, ijzer en zink en rijk aan magnesium, koper en fosfor. Deze combinatie van voedingstoffen is onmisbaar in het kader van een evenwichtig voedingspatroon.

Muesli Protein – bron van plantaardige eiwitten

gezonde muesli met eiwittenLima’s Muesli Protein bevat al het goede van soja en hennep. De muesli is smaakvol verrijkt met dadels en andere gedroogde vruchten, en is een bron van ijzer en omega-3-vetzuren. Tevens bevat ook deze glutenvrije muesli alleen van nature aanwezige suikers. Vanwege de hoge hoeveelheid eiwitten vormt het een ideaal begin van de dag voor veganisten.

Testpanel

Het testpanel was gisterochtend aan de ontbijttafel unaniem: de Muesli Protein is absoluut favoriet. Want:

  • Het is lekker knapperig
  • Het ruikt lekker
  • Er zitten cashewnootjes en gedroogde appeltjes in
  • Het is eiwitrijk. Goed voor de spieren en een verzadigd gevoel

Yoga

Hoewel deze maand voor mij Yovember is, viel de Muesli Yoga toch wat tegen. De mix van Ayurvedische kruiden proefde ik niet. De verschillende structuren van de havervlokken en het gedroogde fruit, vond ik wel prettig. Sofie en Sepp vonden het jammer dat deze muesli niet zo knapperig is.

Conclusie

De Muesli Protein valt hier absoluut in de smaak. Dat getuige ook de inhoud van de zakken. Drie keer raden welke muesli bijna op is. Juist. Oh, en mam: ‘misschien kunnen we ook weer een keer zelf granola maken. De zelfgemaakte granola is ook altijd zo lekker’, zei Sofie. Dus binnenkort duiken we samen de keuken in en ruikt het huis heerlijk naar zelfgemaakte granola. En voor de eiwitten, voegen we gewoon wat hennepzaad toe. Geen of tijd zin om zelf de keuken in te duiken, dan is de biologische Lima Muesli absoluut een aanrader. En als we je een tip mogen geven: de Protein is lekker knapperig :).