Voorjaarsvakantie! Even geen citotoetsen, wekker en ratrace. Terugschakelen naar modus: ‘Vandaag doen we niets’. Gewoon zien wat er komt en gebeurt. Voelen waar je zin in hebt. Deze vakantie zijn wij thuis. Geen skivakantie. Gewoon lekker met z’n viertjes thuis leuke dingen doen. Genieten van de kleine dingen en elkaar. Een spelletje bijvoorbeeld. Welk spel deze vakantie zeker op tafel komt, is Soggy Doggy. Een fantatisch leuk familiespel!

Leuk spel voor kinderen

Een interactief dobbelspel met een hoog fun gehalte, dat is Soggy Doggy. Leuk voor kinderen: want: 1. Soggy Doggy is spelen met water, de spanning bouwt op en een potje duurt nog geen 10 minuten. Doel van het spel is Soggy Doggy wassen. Daarom gaat hij in bad. Wat doet een hond na het wassen? Juist, zichzelf uitschudden. Pas op dat hij je niet natspettert!

Soggy Doggy spelen

Het spel is heel eenvoudig: vul het bad met water, zet de hond in bad en dobbel. Dobbel je pion het bord rond om Soggy Doggy te wassen. Voor elke stap vooruit, mag je één keer op de doucheknop drukken. Elke ronde stijgt de spanning; plotseling schudt Soggy Doggy zich droog en gegarandeerd dat de spetters je om de oren zullen vliegen! Gebeurt dat als jij aan zet bent? Dan moet je helaas opnieuw beginnen. De eerste speler die droog bij de hondenmand – het middelpunt van het bord – terugkomt heeft gewonnen. En dat in nog geen 10 minuten. Een leuk spel voor kinderen vanaf 4 jaar.

Favoriet bordspel

Soggy DoggySoggy Doggy staat op dit moment op 1 op onze familielijst met favoriete spelletjes (Levensweg junior staat op een goede tweede plek). Wij spelen Soggy Doggy met het gezin. Maar Sofie en Sepp spelen het ook vaak met hun vriendjes en vriendinnetjes. Een perfect spel dus die je kinderen ook zelf kunnen spelen.

Meer aandacht voor elkaar

Samen een spelletje spelen, is zoveel meer dan een leuke moment. Het leven is zo druk vandaag de dag. De verplichtingen en verwachtingen vragen veel van je kinderen en van jou. Een spelletje spelen betekent in het moment zijn. Samen opladen en bijtanken. Aandacht hebben voor elkaar. En dat is de spijker op zijn kop. Want uit onderzoek van de Ombudsvrouw blijkt namelijk dat kinderen meer aandacht en een fijner gezinsleven willen. Dus speel! Samen met je kinderen. Met volle aandacht voor elkaar. Fijne vakantie!