Ik moet iets opbiechten. Na bijna 3 weken vasten heb ik gezondigd. Soms krijg je een mededeling die erin hakt. Maandag kregen wij zo’n slecht nieuws bericht. Een glas water, thee of Pellegrino is dan niet sterk genoeg. Na bijna 3 weken alcohol- en koelmelkvrij dronken we maandagavond een glas Malbec en genoten we van een heerlijke kaasplank.

Slecht slapen

De volgende ochtend voelde ik me alles behalve fit. Ik had enorm slecht geslapen. Het slechte nieuws en de vino’s hadden erin gehakt. Dat fitte gevoel dat ik de afgelopen weken had ervaren, was weg. Opmerkelijk hoe een glas wijn (oké, het was er meer dan 1) afbreuk doet op je energieniveau.

Bitterballen en wijn

En als je eenmaal uit die resetmodus bent…. is het lastig om weer terug in die healthy vibe te komen. Dus verkoos ik zaterdagavond tijdens een vriendendate wijn boven Pellegrino met munt. En ja, dan kunnen die 2 bitterballen er ook nog wel bij. Weer sliep ik die nacht ontzettend licht. Het intro van dit blog had ik ‘s nachts in mijn hoofd geschreven en bleef maar door mijn hoofd dwalen, zodat ik het niet zou vergeten. Uitgerust was ik niet toen ik zondagochtend wakker werd. Terwijl ik de afgelopen (gezonde) weken heerlijk sliep en heel ontspannen en uitgerust opstond.

Koolhydraten

Ik heb de afgelopen weken ervaren dat koolhydraten de grootste boosdoeners zijn voor mijn lichaam. Sinds ik die uit mijn menu heb geschrapt, voel ik me veel beter. Die opgeblazen buik en dat vervelende gevoel heb ik weken niet gehad. Integendeel. Mijn buik werd weer plat en die goede darmwerking maakt me ook erg blij. Dit in combinatie met geen alcohol, koemelk en suikers geeft me heel ontspannen gevoel in mijn lijf. Alsof ik mijn lichaam niet onnodig belast. En dat wil ik graag vasthouden. Daarom ben ik weer helemaal terug in de resetmodus. Het verschil tussen fit en niet fit zit in wel of geen koolhydraten, suikers en een paar glazen alcohol.

Regime

Ik ben weer helemaal terug in het regime. Voor mij  geen:

  • Suikers
  • Gluten
  • Koemelk
  • Alcohol
  • Cafeïne

Daarnaast eet ik koolhydraatarm. Zo kan ik die positieve vibe, de rust in mijn lichaam en mijn energieniveau vasthouden.

Weekmenu

Wat ik dan wel neem? Ik eet de lekkerste gerechten en mijn nieuwe favo drankje (Pellegrino met munt) is heerlijk. Vorige week hield ik een eetlijstje bij. Niet zozeer voor mezelf. Eigenlijk om jou te inspireren. Want misschien wil jij, net als ik, je lichaam voeden in plaats van vullen, jezelf fit voelen, uitgerust zijn en bruisen van de energie.

Sterke mind

Een sterke mind is absoluut nodig, want soms is het best heel lastig om gewoontes te doorbreken. Zondigen was voor mij een absolute learning. Want hoewel ik heel goed bezig was, ben ik in een oude valkuil gestapt. Troosteten en -drinken bij een slecht nieuws bericht.  De wens en behoefte om mezelf weer zo sterk, energiek, uitgerust en ontspannen te voelen zoals afgelopen weken is heel sterk. Eigenlijk nog sterker dan voordat ik begin februari op de resetknop drukte. Ik heb er nu aan geroken. Ik weet nu hoe fit ik me kan voelen en hoe ik mijn lichaam rust kan geven. What doesn’t kill you makes you stronger. Mijn motivatie is nu ijzersterk. Dat kan geen slecht nieuws bericht meer doorbreken!