Prachtig ingepakt ligt hij al een paar weken op de salontafel. Elke keer als ik hem zie liggen, voel ik een geluksbubbel in mijn buik. Er ligt een cadeau voor mij, te mooi om uit te pakken. Dus laat ik hem liggen. Ik weet wat erin zit, maar ik weet nog niet hoe hij er van binnen uit ziet. Ik heb het gevoel dat dat minstens zo mooi als het pakketje zelf is. De kinderen vragen wanneer ik mijn cadeau ga openmaken. Ook de kittens zijn nieuwsgierig. Ze kunnen het niet laten om met hun scherpe nageltjes het inpakpapier alvast een beetje los te maken. Een 2 weken gaan voorbij. Tot dinsdagochtend 24 oktober.

‘Simply begin’

Die ochtend maak ik 6.50 uur tijdens het ontbijt ‘mijn cadeau’ open. Het is de ochtend na (weer) een avond brainstormen met manlief. Over iets wat al een flinke tijd in mijn hoofd zit. De definitieve knoop heb ik alleen nog niet gehakt. Tot gisteravond. Ik ga het gewoon DOEN! De kaart bij het cadeau sluit daar perfect bij aan. Want: ‘The best way to get things done is to simply begin’.

Freelance contentspecialist

Dus ik start. Als freelance contentspecialist. Ik ga aan de slag als freelance SEO copywriter, (online) tekstschrijver, journalist, blogger en ghostwriter. Ik ben de extra handen voor bedrijven die hun online vindbaarheid en zichtbaarheid willen vergroten. Ondernemen, is dat lastig in combinatie met een gezin? Niet met de inhoud van het prachtige pakket.

Zakenmam agenda 2018

agenda voor mama'sOp de salontafel lag al die weken de Zakenmam agenda 2018 op mij te wachten. Te wachten totdat ik de knoop hakte, klaar was voor de start. Die dinsdagochtend was ik dat. In mijn handen hield ik een prachtig boek op A4-formaat. Het draagt de naam agenda, maar het boek bevat meer:

  • Kwartaaloverzichten
  • Focuspagina per maand om prioriteiten te stellen
  • Overzichtspagina’s voor kilometers en inkomsten per maand
  • Weekoverzichten verspreid over 2 pagina’s inclusief ruimte voor notities
  • Volop lege notitiepagina’s voor je bullet journal. Handig voor al je ideeën en inspiratie

Kortom, een prachtig boek met volop ruimte om te plannen. En dat geeft overzicht en rust. Een musthave voor iedere ondernemende moeder die zich wil focussen op haar bedrijf en haar gezin.

Learnings en doelen

zakenmam agendaDe agenda start met een terugblik op 2017. Ik kan niet wachten om deze pagina rond de jaarwisseling te vullen met mijn ervaringen, learnings en doelen na 2 maanden knallen als freelance copywriter! De komende maanden help ik opdrachtgevers met het vergroten van hun online vindbaarheid en zichtbaarheid zodat zij hoger te scoren in Google. Nieuwsgierig hoe ik dat doe?

‘Hoe komt mijn website hoger in Google?

Je hebt een prachtige website laten maken, maar in Google komt hij niet goed naar voren. Zonde van je investering, want zo vindt geen enkele klant je. Geen klanten betekent geen business. Scoren in Google is daarom een must voor je business. Hoe pak je dat aan? Ga aan de slag met SEO. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization en betekent zoekmachineoptimalisatie. Wil jij hoger komen in Google? Ik help je graag. Ik schrijf teksten die prettig lezen, de lezer meenemen in het verhaal, aanzetten tot actie, goed scoren in Google en zorgen dat je website hoger in Google komt. En dat betekent extra business!

Ben je nieuwsgierig, heb je vragen of wil je samenwerken? Bel (06-21558848) of mail (mieke@voormamas.nl) mij gerust!