Na de actie van Stichting Wakker Dier ‘Stop de verkoop van plofkippen’ zijn de 3 grote supermarkten begin dit jaar overstag gegaan en hebben zij de plofkippen uit de schappen gehaald. Andere supermarkten volgen later dit. Een fantastische ontwikkeling waar een heel leuk initiatief op inhaakt. Want: zeker weten dat je geen plofkippen maar biologische kip eet? Koop dan een kip!

Biologische kip eten

Je kunt verschillende reden hebben om biologische kip te eten. Gaat het je om de embarmelijke leefomgeving die de plofkippen hebben, de voeding die de kippen hebben gehad  of een combi van beide. Wat jouw overtuiging ook is, bio vlees is beter. Ook van de kip. Geen zin om naar de supermarkt of de poelier te gaan? Koop dan online een kip.

Koop een kip

Onder het motto ‘eet minder vlees en als je het dan eet, kies dan voor goed en traceerbaar vlees, komt Koopeenkip.nl met een heel leuk initiatief. Online biologische kippen en leghanen kopen. Een goed doordacht concept.

100% Verkocht
Om een pakket van koopeenkip.nl te bestellen, klik je op de website op het kippenhok. Als het lot op 100% verkocht staat, worden de dieren geslacht. Eerder niet. Hierna wordt een pakket van samengesteld bestaande uit diverse kipproducten gemaakt van 4 kippen en 2 leghaantjes. Hierdoor gaat er weinig verloren van de kip. Dat er ook leghanen in het pakket zitten is bijzonder. Normaal gesproken krijgen de mannelijke kuikens namelijk niet de kans om op te groeien. Reden: doordat ze geen eieren kunnen leggen zijn ze niet interessant voor de leg(industrie).

Biologische kippen kijken

De kippen van koopeenkip.nl wonen op een bio boerderij in Nederland. Je kunt ze online via een filmpje zien. Niet alleen erg leuk, maar nog educatief ook: samen met je kids kijken hoe kippen horen te leven. Deze biokippen zijn een Frans kippenras dat langzaam groeit en bijna nooit ziek is. Ze krijgen de tijd om te groeien. Hierdoor is het vlees smaakvoller en steviger. De kippen hebben een bio overtuiging. Ze hebben alle ruimte in hun begroeide buitenomgeving, eten voornamelijk granen en gaan na een dag lang scharrelen gezamenlijk op stok.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de prijzen, de levertijd en de bezorging? Kijk dan op koopeenkip.nl.