Mijn ideale situatie? Een huisje in een groene omgeving, een schommel aan een boom, een moestuin, zelf de kinderen naar school brengen en ophalen, samen spelen, kletsen en knuffelen. Ik wroet in de moestuin, kook de lekkerste maaltijden, geniet van het uitzicht, heb leuke freelance schrijfklussen, schrijf kinderverhalen, loop hard, maak wandelingen en ga met het gezin op avontuur in de natuur. En elke avond een kopje thee in de tuin. Bij die boom. Gewoon, een heel relaxed en eenvoudig leven. Genoeg gedroomd, de hypotheek moet betaald worden.

Dubbel inkomen, 2 kids

Want in werkelijkheid moet er geld verdiend worden. Brood op de plank. Fruit op de schaal. Want de status is niet vrijheid blijheid. Huidige status? Dubbel inkomen, 2 kids én een hypotheek. Naarmate de jaren vorderden stegen de lasten. En het aantal spullen. En het aantal verplichtingen. Ik ben beland in de ratrace die hoort bij de status dubbel inkomen / 2 kinderen. En dat is (zoals je wellicht weet :)) behoorlijk druk.

Volle aandacht

Hoe fijn zou het zijn om wat rustiger te leven? Niet zoveel verplichtingen te hebben? Volle tijd en aandacht hebben voor het hier en het nu. Voor de lieve mensen om je heen waarmee je aan tafel zit. In plaats van met je hoofd afdwalen naar de volgende to-do op je lijstje. Het lijkt mij heerlijk! Jou ook?

Eenvoudig leven

Het idee gaat al tijden door mijn hoofd. Ik heb lang gezocht naar het antwoord op de vraag: ‘hoe dan?’. Nu weet ik, het antwoord ligt bij mijzelf. Eigenlijk is het heel simpel: ga eenvoudiger leven.

Genoegen nemen met minder

Toch is het niet zo simpel als het klinkt. Want eenvoudiger leven betekent nee-zeggen. Niet alleen tegen afspraken en verplichtingen, maar ook tegen gewoontes. Het betekent genoegen nemen met minder.

Simplify life

Je leven versimpelen dus. Hoe doe je dat? Ik ga ermee aan de slag en ik houd je op de hoogte. Natuurlijk heb ik wel een aantal ideeën en plannen. Op mijn to-do-lijstje voor een simpeler leven staat:

  • Ontspullen
  • Besparen
  • Consuminderen
  • Minder nuttigen
  • En (als het lukt:)) minder op social media en minder mijn smartphone gebruiken

Mindset

Alles begint met de juiste mindset, een doel en plan. De mindset heb ik nu, het doel ook. Het is misschien wat hooggegrepen, maar ik zie het als een magneet aan de horizon. Iets om naar toe te werken.  Mijn plan? Bij alles wat ik doe, vraag ik mij nu af: ‘Draagt dit bij aan mijn doel?’. ‘Wordt de afstand tussen mij en de magneet aan de horizon kleiner als ik dit doe?’ Vereenvoudigt dit mijn leven? Zodat ik aandacht en tijd krijg voor wat ik écht wil. Een relaxed en eenvoudig leven met lieve gezin.