Ken je die knijpzakjes uit de supermarkt? Vaak gevuld met fruitmoes en een berg suikers. De gezondere variant heet Squiz. Knijpzakjes om keer op keer zelf te vullen en je kinderen gezond te laten smullen. Ik ben verkocht! 

Als drukke moeder met een passie voor gezond leven, is Squiz voor mij dé oplossing voor gezonde tussendoortjes en babymaaltijden buiten de deur. Ik moet zeggen, ik was best een beetje sceptisch toen ik voor de eerste keer het knijpzakje met diksap vulde. ‘Gaat dit echt niet lekken’, dacht ik. Nee! Door de handige dubbele hersluitbare opening aan de onderkant van het zakje, blijft het vocht echt in de Squiz. Ideaal. Smoothies, fruitmoes, drankjes een groentepuree kun je nu heel eenvoudig meenemen en aanbieden. Zonder morsen. Daarom vind ik de zakjes ook heel handig om mee te geven naar school.

Vrij van BPA

Eerder schreef ik al een post over het belang van BPA-vrije drinkbekers. De Squiz zakjes sluiten perfect bij die bekers aan. Want deze zakjes zijn ook vrij van BPA, PVC en ftalaten.

Vrolijk design

De Squiz zakjes hebben een vrolijk design en zijn verkrijgbaar in drie varianten: een leeuw, pinguïn en olifant. De zakjes hebben een inhoud van 130 ml. Een set van drie zakjes in handige hersluitbare etui kost € 14,90. Je bestelt de zakjes heel eenvoudig online via All4kitchen.

Reinigen

De Squiz zakjes kun je invriezen, zijn vaatwasbestendig en magnetronproof. Toch adviseer ik je, vanwege de stralingen, eten en drinken niet in de magnetron op te warmen. Au bain marie is een betere keuze.

Dus, heb jij binnenkort een tripje in het vooruitzicht? Bestel de zakjes, duik de keuken in voor lekkere hapjes en drankjes, vul de zakjes, vries ze in en je bent ready to go!