Ben je meer geld kwijt aan je boodschappen als je voedt in plaats van vult? Ja, denk je misschien. Maar het tegendeel is waar.

Is dat gek? Biologisch heeft een duur imago. En ja, je betaalt inderdaad meer voor biologische broccoli dan voor ‘gewone’ broccoli. Maar vergeet niet, wat je allemaal NIET koopt.

Koekjes
Sinds ik bezig ben met bewuste voeding, heb ik geen chips meer in mond gestopt. Snoep, koek, chocolade, ‘gewoon’ brood, ontbijtkoek, rijst, couscous en zo kan ik nog wel even doorgaan… deze producten heb ik de afgelopen periode niet gegeten en dus ook niet gekocht. En dat is maar goed ook. Als je weet dat, uit kostenoogpunt, voor onder meer het maken van koekjes transvetten worden gebruikt. Transvetten zijn onverzadigde vetten die worden verhard en door dit proces veranderen in verzadigde vetten. Dit is een chemisch proces! Veel koekjes bevatten deze onnatuurlijke en voor het lichaam onbekende transvetten.

Kind in de snoepwinkel
Deze producten heb ik de afgelopen periode dus niet meer gekocht. Bijelkaar opgeteld scheelt het toch een leuk bedrag. Waardoor ik meer budget heb om échte voeding te kopen. Ik besteed mijn budget er dan ook met veel plezier aan. Recepten van Rens Kroes en Be Bio probeer ik graag uit. En ja, dan stuit je weleens op ingrediënten die de plaatselijke supermarkt niet verkoopt. Daarom stapte ik onlangs de natuurwinkel binnen. Mijn hart begon gelijk sneller te kloppen. De geur, de rust… Ik voelde me net een kind in de snoepwinkel. Maar dan in een verantwoorde ;).

Slikken
Rauwe cacao, mulberries, goji-bessen, geelwortel, desembrood, kokosrasp, avocado’s, ongezoete amandelmelk, chia-zaadjes… ik deed het allemaal in mijn mandje. En ja, bij de kassa was het even slikken. Maar hé, het is voor een goed doel. Een investering. En, heel belangrijk: ik had nog budget over ;).