‘Let’s go paleo’ komt zo op het juiste moment! Tijdens de cadeaumaand én voor het moment dat Nederland massaal zich goede en gezonde dingen voorneemt. Wil jij gezonder leven en voor vier weken recepten van ontbijt tot diner? Zet dan nu ‘Let’s go paleo’ op je kerstlijstje!

Recepten voor vier weken 

Sandra van Schijndel was naast dansdocent ook allround sportinstructrice. Na de bevalling van haar dochter had ze lichamelijke klachten die ze niet thuis kon brengen. Haar prestaties leidden eronder. De oplossing vond zij in bewuster omgaan met voeding. Paleo was haar antwoord. Een openbaring. En die openbaring wil ze heel graag met ons delen. Daarom schreef ze ‘Let’s go paleo’. Een boek die recepten, een vier-weken-programma en achtergrond informatie over voeding en sport bundelt. Een absolute musthave als jij gezonder wilt leven en handvatten voor de integratie van gezonder leven in jouw dagelijks ritme prettig vindt.

Boodschappenlijst

‘Let’s go paleo’ is namelijk ook een verzameling van recepten voor 28 dagen. Van ontbijt tot diner en van lunch tot avondsnack. Eigenlijk is het eerste boek van Sandra een soort ‘Sonja Bakker boek’, maar dan echt healthy! Handig: Sandra geeft je niet alleen wekelijks een boodschappenlijst, ook denkt ze met je mee vooruit. Zondag is bakdag. Dus maak je naast het ontbijt ook alvast de oercrackers die je die week gaat lunchen en snack muffins (TIP!!!). Zo leg je een voorraadje aan in je koelkast en wordt paleo eten ineens tijdtechnisch wel haalbaar. Ook als je net als ik een drukke baan hebt!

Paleo

Eet je volgens het paleo principe, dan eet je zoals jouw voorouders deden in de oertijd. Groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten en zaden, it is! Eigenlijk alles wat in de natuur voorhanden was. Dit betekent dat je afscheid neemt van rijst, pasta, brood etc. Muffins maak je van amandelmeel en crackers van noten en zaden.

Wijntje

Ik ben nog niet helemaal om. Het is december. Deze maand vind ik behoorlijk lastig met alle feestjes, etentjes en verjaardagen. Confession: terwijl ik dit type, geniet ik van een glas wijn. Natuurlijk heb ik inmiddels wel een aantal recepten uit ‘Let’s go paleo’ gemaakt, geproefd en geprobeerd. En weet je, ik kan het je zo aanbevelen! Je bent zo lang verzadigd!

Ontspanning

Tegen Sofie en Sepp zeg ik altijd: ‘Het maakt niet uit hoeveel je eet, maar wat je eet’. Dit geldt ook als je paleo eet. Wat je eet, is goed. Je lichaam is verzadigd en jij kunt presteren. Jouw voorouder had door zijn eetpatroon de energie om op dieren te jagen, paleo geeft jou de kracht en energie om te presteren in de maatschappij van vandaag de dag. Dag suikerdips en hallo energie, sporttips en prachtige inzichten voor de broodnodige ontspanning.

Ik kan je maar een ding adviseren: ‘Let’s go paleo’!