Stel, je wilt glutenvrij, koemelkvrij en suikervrij leven. Je bent op zoek naar en flink aantal recepten ter inspiratie en die aansluiten bij de mate van oervoeding die voor jou haalbaar is. Daarnaast ben je ook op zoek naar verdieping, naar informatie. Dan, is De Oerspronkelijke Keuken met ruim honderdtwintig recepten, een aanrader! Een een informatief kookboek dat aansluit bij het Paleo-principe. Sinds ik ook tijdens de lunch graag groenten eet en aanbied, ben ik op zoek naar inspiratie. En die haal ik nu, onder andere, uit De Oerspronkelijke Keuken. Van soepen tot salades en van rijk gevulde wraps tot pannenkoeken. En, heel belangrijk, alles is ‘clean’. Vrij van suiker, koemelk en gluten. Kortom, zoals oervoeding bedoeld is.

Het is niet het eerste boek van Yvonne van Stigt over oervoeding. Eerder schreef zij ‘Oergondisch genieten’, ‘Oergezond het jaar rond’, ‘De leuke, lekkere oergezonde lunchtrommel’ en ‘Oerslank’. Prettig aan dit boek is de indeling. Yvonne geeft jou namelijk de mogelijkheid om te bepalen welk type oervoeding bij jou past en om met die variant aan in de keuken aan de slag te gaan.

Oervoeding varianten
Milde oervoeding, voor beginners met oervoeding en voor sporters.
Basis oervoeding, voor mensen die last hebben van gevoelige darmen, erg moe zijn of last hebben van auto-immuunaandoening.
Koolhydraat beperkte oervoeding voor mensen die willen afvallen, maar die hun doel niet met de milde of de basis oervoeding kunnen bereiken.
En tot slot, de vegetarische oervoeding voor mensen die helemaal of gedeeltelijk vegetarisch willen leven.

Vier varianten dus. En alle vier voorzien van ontbijt-, lunch-  en dinerrecepten. Dit alles omvat deel 1. Het tweede deel beschrijft de verdieping.

 

Verdieping
De evolutie, het belang van goede voeding, de invloed van stress op je lichaam, beweging en de achtergronden van oervoeding. Het is een greep uit het de onderwerpen die Yvonne in het tweede deel beschrijft. Een waardevolle toevoeging, dit deel. Voor de verrijking van je eigen kennis, maar ter motivatie!

De Oerspronkelijke Keuken is voor mij een heerlijk inspirerend boek, vol fijne recepten en zeer nuttige informatie. Ook als je niet volledig volgens de oervoeding/ Paleo-principe wilt eten.