Kruidnoten, ik kan er niet vanaf blijven. Als ik eenmaal begin, MOET de zak leeg. En dat is niet zo voor je gezondheid. Of eigenlijk he-le-maal niet goed. Gelukkig is er een healthy alternatief. Zo kan ik heel verantwoord toegeven aan mijn guilty pleasure :). 

Kruidnoten of pepernoten

Wat zijn kruidnoten en wat zijn pepernoten? Kruidnoten zijn die kleine krokante nootjes. Die nootjes die bijna iedereen pepernoten noemt. Maar, de échte pepernoten zijn de grotere en wat zachtere vierkantjes. De smaak en structuur lijken een beetje op die van taai-taai.

 

Bakpietjes

Recept

Het recept voor de gezonde kruidnoten vond ik op In love with health. De havermout en anijspoeder maken deze nootjes zooooo lekker! Op een luie middag gingen we aan de slag. Ik maakte het deeg en mijn kleine bakpietjes maakten er kruidnoten van. Althans, iets wat er op moest lijken. Want kleine kruidnootjes maken is best lastig voor die kleine kindervingertjes. Onze kruidnoten zijn hierdoor ‘iets’ groter geworden dan de gemiddelde noot, maar de smaak was er niet minder om. De smaak en structuur hadden veel weg van pepernoten. Een beetje taai-taai-achtig dus. Heerlijk.

 

‘To- bake-lijstje’

Ook deze healthy pepernoten waren heel snel op. Dus dit weekend ook pepernoten op mijn ‘to-bake-lijstje’!