Voor alle (kleinere) kinderen die na een heerlijke vakantie weer school gaan, schreef ik speciaal dit gedichtje. Een kant  van mij die jullie nog niet kennen. Ik vind het best een beetje spannend om mijn ‘kinderschrijfsels’ online te plaatsen. Daarom ben ik heel benieuwd wat jullie van het versje vinden. Veel voorleesplezier! 

 

De zomervakantie is klaar
Hallo nieuw schooljaar!

Dag spelen op het strand en laat naar bed
Het is klaar met de pret

Vanaf nu weer vroeg uit in de veren
En hup in je kleren

De trap af naar het ontbijt
En dan ben je heel fijn op tijd

Klaar om naar school te gaan
Hé, wie zie je daar in je klas staan

Het zijn je vrienden en vriendinnen
De les gaat bijna beginnen!

Juf doet de deur dicht en alle kinderen zitten op hun stoel
Toch wel een bijzonder gevoel

De allereerste dag van het schooljaar
Dag zomervakantie, je bent nu echt klaar!